2025 ÇKS Ürün Güncellemesi Başladı

2025 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Ürün Güncellemesi Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Ürün Güncellemesi başvuruları, 15 Mart tarihinden itibaren alınmaya başlandı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2025 yılı üretim dönemi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 01 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında tamamlandı. Şimdi ise tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesi için üreticilerimizin, 15 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden ya da il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu, arpa, aspir, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza (kanola), fasulye (kuru), mercimek, mısır (dane), nohut, pamuk (kütlü), patates, soğan (kuru), soya ve yem bitkilerini planlama kapsamına aldı” dedi.

Üretim planlamasında yer alan ürünlerin belirlenen tarım havzalarında yetiştirilmesi durumunda destek ödemeleri yapılacakken, plan dışı ürünlerde destekler tüm havzalarda belirlenen kategoriye göre hesaplanacak. Ürün bilgilerini güncellemeyen çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için başvurularını belirtilen tarihler arasında yapmaları önem taşıyor. Aksi halde, temel destekleme ödemelerinden yararlanamayabilirler. Çiftçilere, başvuru sürecinde dikkatli olmaları ve gerekli özeni göstermeleri çağrısında bulunan Çınar, 2025 yılı ÇKS döneminde ürün bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayan çiftçilerin ek bir işlem yapmasına gerek olmadığını da belirtti.

ÇKS kapsamında ürün güncellemesi yapan çiftçilerin, belirlenen tarihler arasında başvurularını zamanında tamamlamaları, üretim detaylarını doğru bir şekilde güncellemeleri ve herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için oldukça önemli. Tarımsal üretimin verimli ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi adına çiftçilere düşen sorumlulukları hatırlatmakta fayda var.

Kaynak: DENİZLİ Haberleri

Related Posts

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.