Piyasada sahte altın alarmı

Sahte Altın Satışı Artıyor!

Son dönemde altın piyasasındaki dalgalanmalar devam ederken sahte altın satışları da artmaya devam ediyor. Adana’da, gerçek bir firmanın ismini kullanarak üretilen 31 sahte 1 gram altının bir kuyumcuya satıldığı ortaya çıktı. Bu olayın ardından kuyumcular sahteciliğin, altın sektöründe olduğu gibi diğer sektörlerde de yaygınlaştığını belirtiyor.

Altının her zaman yoğun talep gördüğü ve en karlı yatırım araçlarından biri olduğu vurgulanan açıklamalarda, fiyat artışları, faiz oranlarındaki düşüş ve piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle vatandaşların güvenli liman olarak altına yöneldiği ifade ediliyor. Bu durum, sahte altın üretiminin de artmasına neden oluyor.

Kuyumcular, teknolojinin gelişmesiyle birlikte sahte altınları tespit etmenin zorlaştığını belirtirken, eskiden yapılan testlerin yetersiz kaldığını aktarıyor. Artık sahte altınları ayırt etmek için kesme işlemlerine kadar gidilmesi gerektiğini söyleyen kuyumcular, sahte ürünlerin genellikle seri numarasız olduğunu ve büyük firmaların taklitleri engellemek için ciddi yatırımlar yaptığını dile getiriyor.

Sahte altınları tespit etmek için paketlerin mutlaka açılması gerektiğini hatırlatan kuyumcular, tüketicilere güvenli alışveriş ortamı sağlanabilmesi için dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca, altın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar da şöyle sıralanıyor:

  • Seri numarası ve sertifika kontrolü yapılmalıdır.
  • Ayar ve karat değeri incelenmelidir.
  • Güvenilir satıcılar tercih edilmelidir.
  • Paketleme ve etiket detaylarına dikkat edilmelidir.
  • Fiyat karşılaştırması yapılmalıdır.
  • Altının rengi gözlemlenmelidir.
  • Ayar testi yapılmalıdır.
  • Güvenli satın alma yöntemleri tercih edilmelidir.
  • Sahte altın belirtilerine dikkat edilmelidir.
  • Fiyatın piyasa değerine uygunluğu kontrol edilmelidir.

Sahte altınların artmasıyla birlikte dikkatli olmak ve alışverişlerde daha bilinçli hareket etmek önem taşımaktadır. Güvenilir kaynaklardan altın satın alarak, dolandırıcıların tuzağına düşmekten kaçınabilirsiniz.

Related Posts

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir