Sakızın da artısı eksisi var! Çiğneyince diş fırçası gibiymiş ama tek şartla

Sakız Çiğnemenin Artıları ve Eksileri

Sakız çiğnemek, lezzetli ve görünüşte zararsız bir alışkanlık olabilir ancak uzmanlara göre bazı dezavantajları da bulunmaktadır.

Çene Yorgunluğuna Dikkat!

Sık sık sakız çiğnemek, özellikle sert sakızlar çiğnemek çene yorgunluğuna neden olabilir. Baş ağrısı ve çene kasılmalarının nadir sebeplerinden biri sakız çiğnemek olabilir.

Çenenize Ekstra Yük!

Sürekli sakız çiğnemek, çenenize ekstra yük bindirebilir ve nadir durumlarda temporomandibular bozukluğa neden olabilir.

İçeriğe Dikkat Edin!

Çene sağlığınızın yanı sıra, çiğnediğiniz sakızın içeriğine de dikkat etmelisiniz. Bazı şekersiz sakızlar, şişkinlik veya gaza neden olabilen tatlandırıcılar içerebilir.

Sakızın Faydaları

Endişelere rağmen, sakız çiğnemenin tamamen kötü olmadığını belirten diş hekimleri, doğru kullanıldığında ağız sağlığınıza yardımcı olabileceğini söylüyor.

Tükürük Üretimini Artırır

Yemeklerden sonra sakız çiğnemek, tükürük üretimini artırarak yiyecek parçacıklarını temizlemeye ve diş çürümesine neden olan asitleri nötralize etmeye yardımcı olur.

Related Posts

Uzun ömrün formülü artık kişiye özel! Her yaşın ayrı bir reçetesi var: Longevity

Longevity diyetinin sadece ömrü uzatmayı değil, aynı zamanda yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini söyleyen Uzman Diyetisyen Ezgi Akdağ, bu yaklaşımın kalıcı ve sürdürülebilir olmasıyla diğer popüler diyet modellerinden ayrıldığına dikkat çekti.

Dijital oyun bağımlılığına dikkat: Çocuğunuzun ruhsal sağlığını olumsuz etkiliyor

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Çelik Büyükceran, dijital oyunların kontrolsüz ve aşırı kullanımının çocuk ve ergenlerde giderek artan bir ruhsal sağlık sorunu haline geldiğini vurguladı. Büyükceran; “Oyun bağımlılığı, çocuğun ruhsal, sosyal ve akademik işlevselliğini olumsuz etkileyen, profesyonel müdahale gerektirebilecek düzeyde ciddi bir sorundur” dedi.

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti. 

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

Yatakta asla yüz üstü yatmayın: İşte nedeni

Gece boyunca nasıl uyuduğunuz dinlenme kalitenizi değil, tüm vücut sağlığınızı etkileyebilir. Uzmanlara göre bazı uyku pozisyonları, omurgayı zorlarken nefes almayı da güçleştiriyor. Özellikle yüzüstü yatmak, pek çok riski beraberinde getiriyor. İşte nedeni…