TİGEM 2024 Üretim Hedefini Açıkladı

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı: Geçen Yıl Üretim 300 Bin Ton Civarındaydı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Gezginç, geçen yıl üretimlerinin 300 bin ton civarında olduğunu belirterek, bir önceki dönemde ise 390 bin ton ürettiklerini söyledi. Gezginç, bu sene 346 bin ton hedefiyle ekimlerin tamamlandığını ifade etti.

TİGEM’in Üretim Çeşitliliği ve Araştırma Çalışmaları

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, ülkenin batısından doğusuna kadar faaliyet gösteren 17 işletmesiyle bitkisel ve hayvansal üretimi artırmayı hedefliyor. Üretim çeşitliliğine önem veren TİGEM, tohumluk, fidan, fide gibi ürünlerde araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüterek ürünlerin kalitesini artırmayı amaçlıyor.

  • 1 milyon 27 bin dekar alanda ekimler tamamlandı.

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Gezginç, kurumun 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi vererek, 2025 yılı hedeflerini paylaştı. Gezginç, TİGEM’in 3,5 milyon dekarlık arazide tarım yaptığını vurgulayarak özellikle hububat tohumu konusunda çiftçilere destek verdiklerini açıkladı. Genel Müdür, “Her yıl 1 milyon dekarlık alanda hububat tohumu üretimi yapıyoruz. Bu sene 1 milyon 27 bin dekar alanda ekimlerimizi tamamladık” dedi.

TİGEM’in Hububat Üretimi Hedefleri

Gezginç, TİGEM’in 45 farklı hububat tohumu kullandığını belirterek, geçen yıl 300 bin ton ürettiklerini, bir önceki yılın üretiminin ise 390 bin ton olduğunu söyledi. Bu yıl 346 bin ton hedefiyle ekimlerin tamamlandığını aktardı.

Önemli Bilgiler ve Çalışmalar

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı, kurumun sertifikalı tohum üretimine önem verdiğini ve bu alanda lider konumda olduklarını belirtti. Ayrıca, iklim değişikliği nedeniyle tohumların dayanıklılığını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, halkın ülkenin kendi kendine yeterli olduğu konusunda şüpheleri olmaması gerektiğini vurguladı.

Gezginç, “TİGEM’i ülkenin üretiminin sigortası olarak düşünebiliriz. Her yıl kendimize rekolte hedefi koyarak tarımda sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Türkiye’de kurulan ve kapanan şirket sayılarında artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), mayıs ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, mayısta kurulan şirket sayısı, nisana kıyasla yüzde 15,5 artışla 7 bin 590’dan 8 bin 765’e çıktı. Aynı dönemde kapanan şirket …

Altında yükseliş yerini dalgalanmaya bıraktı

Ons altın bu sabah 3344 dolara kadar geriledi. Şu sıralarda düne göre yüzde 0,39 düşüşle 3.356 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatı hafta başından bu yana yüzde 2,2 düştü. Ay başından bu yana bakıldığında ise yüzde 2 artıda. Ons altın yıl başından bu …

Çin’in BYD’si itiraf etti: Çok ileri gittik

Bir zamanlar agresif fiyatlandırma ile elektrikli otomobil üreticileri arasında bir savaş başlatan Çinli otomobil üreticisi BYD artık stratejinin aşırı ve potansiyel olarak zararlı olduğunu kabul ediyor. Çin’deki elektrikli otomobillerin Avrupa’daki …

THY kabin memuru alacak

THY’nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, kabin memuru adayları için açılan “Take-Off Kabin” ilanı kapsamında en az ön lisans mezunu olan, 1 Ocak 1988 ile 31 Aralık 2006 arasında doğanlar başvuru yapabilecek. Değerlendirme süreçlerinde …

Bakan Şimşek’ten cari açık mesajı: Programın başlangıcına göre 39,3 milyar dolar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ödemeler dengesi verisiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Nisan ayında yıllık cari açık öngörülerimiz doğrultusunda artış gösterse de programın başlangıcına göre 39,3 milyar dolar azaldı” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın meslek liseleri 3 yılda 459 milyon TL ciro yaptı

Diyarbakır’da döner sermaye işletmesi bulunan 16 mesleki ve teknik lise, adeta “fabrika” gibi çalışarak 3 yılda 459 milyon 382 bin 349 lira ciro elde etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 62 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden döner sermayeye …